Certificering

Aandelen belichamen twee heel belangrijke rechten, het stemrecht en het recht op de waarde en het dividend. Normaal zijn deze twee rechten in één hand, namelijk die van de aandeelhouder.

benieuwd wat wij voor u kunnen doen?

Vul het aanvraagformulier in en ontvang een vrijblijvende offerte van ons

Vraag nu een offerte aan

certificering

Soms is het beter om de rechten te scheiden. Het stemrecht bij personen of een stichting die het bedrijfsbelang bewaakt en de waarde en de opbrengsten bij de oude aandeelhouder of zijn nakomelingen. Bij certificering worden dus de juridische macht en de economische eigendom gescheiden.

De reden is heel vaak dat de oprichter van een bedrijf ouder wordt en wel wil dat zijn vrouw en (eventueel later) zijn kinderen de inkomsten uit de aandelen krijgen en dus meedelen in de waarde. Wat hij niet wil is zijn kinderen hun eigen belang laten prevaleren boven het belang van het bedrijf.

Door te certificeren wordt de Stichting Administratiekantoor de juridische eigenaar. De stichting stemt in de aandeelhoudersvergadering en bepaalt het beleid. De stichting moet daarbij handelen in het belang van het bedrijf, maar mag de belangen van de certificaathouders niet uit het oog verliezen. Het vinden van een goede is lang niet altijd makkelijk.

benieuwd wat wij voor u kunnen doen?

Vul het aanvraagformulier in en ontvang een vrijblijvende offerte van ons

Vraag nu een offerte aan