Sleutelverklaring (voor bestaande bouw)

Nadat de koop is gesloten duurt het soms nog diverse weken voordat de woning wordt overgedragen bij de notaris. Soms staat de woning in de tussentijd al leeg, omdat de verkoper naar zijn nieuwe huis is vertrokken. Voor de koper kan het handig zijn voor de overdracht alvast wat werk te verrichten.

benieuwd wat wij voor u kunnen doen?

Vul het aanvraagformulier in en ontvang een vrijblijvende offerte van ons

Vraag nu een offerte aan

sleutelverklaring

De verkoper kan dan de sleutel alvast overdragen aan de koper; in een sleutelverklaring legt de verkoper vast onder welke voorwaarden de koper toegang tot de woning krijgt. In de regel gaat het om ondergeschikte werkzaamheden, bijvoorbeeld opmeten, schoonmaken en schilderen.

De sleutelverklaring legt het risico van de woning, in het bijzonder ook voor schade door de werkzaamheden bij de koper. Daarom moet de koper vanaf de ontvangst van de sleutel de opstalverzekering activeren. Wij adviseren de verkoper het huis te blijven verzekeren tot het moment van overdracht. De opstalverzekering dekt echter niet altijd schade die voortvloeit uit werkzaamheden van de koper. De verkoper doet er verstandig aan bij zijn verzekeraar te informeren hoe dit precies is geregeld.

benieuwd wat wij voor u kunnen doen?

Vul het aanvraagformulier in en ontvang een vrijblijvende offerte van ons

Vraag nu een offerte aan