Uitgifte van aandelen

benieuwd wat wij voor u kunnen doen?

Vul het aanvraagformulier in en ontvang een vrijblijvende offerte van ons

Vraag nu een offerte aan

Bij de oprichting van de vennootschap

Wanneer een vennootschap wordt opgericht, worden er aandelen uitgegeven. In ruil voor de aandelen krijgt de vennootschap geld of goederen. Deze worden zoals dat heet gestort respectevelijk ingebracht in de vennootschap.
De uitgifte van aandelen bij de oprichting wordt geregeld in de oprichtingsakte van de vennootschap. Dat is altijd een notariƫle akte. In dat geval is voor de uitgifte van aandelen geen afzonderlijke akte nodig.

Na de oprichting van een vennootschap

Bestaat de vennootschap al, dan is voor de uitgifte van nieuwe aandelen wel een afzonderlijke, notariƫle, akte vereist. De vennootschap die de aandelen uitgeeft en de personen aan wie de aandelen worden uitgegeven, zijn allen partij in de akte en dienen deze dus allemaal te ondertekenen.

Aandeelhoudersregister

De uitgifte van de aandelen moet worden opgenomen in het aandeelhoudersregister. Hoewel de verantwoordelijkheid bij het bestuur van de betreffende vennootschap ligt, maakt de notaris deze registratie in het algemeen in orde voor de vennootschap. Ook verzorgt de notaris de formulieren voor het Handelsregister.

benieuwd wat wij voor u kunnen doen?

Vul het aanvraagformulier in en ontvang een vrijblijvende offerte van ons

Vraag nu een offerte aan